dan före dan

"Tog jag morgonrodnadens vingar, gick jag till vila ytterst i havet, skulle du nå mig även där och gripa mig med din hand. Om jag säger: Mörker må täcka mig, ljuset omkring mig bli natt, så är inte mörkret mörkt för dig, natten är ljus som dagen, själva mörkret är ljus."

Ps 139:11

Pojke+flicka

En liten röd soptunna, en liten grå park. En frostig bänk utan ryggstöd. En pojke och en flicka, försöker läsa varandras tankar. Bänkens kyla bekymrar dem inte det minsta. Att deras andedräkt blir till moln ovanför deras huvuden gör ingenting.
De håller hand för första gången.

Nyår. Fest med alla deras vänner. De delar en kyss vid tolvslaget och önskar att tiden stod stilla. Efteråt, han föräldrar är borta, vill hon, kan han?
De har sex för första gången.

Alla hjärtans dag. Lyckan och kärleken är total i alla vrår. Han är inte riktigt närvarande, hon känner sig hotad. Älskar du mig inte? undrar hon.
De bråkar för första gången.

Några dagar, veckor, månader efter. Han kommer hem full igen. Hon vaknar av hans högljudda konversation med sig själv. Säger åt honom att vara tyst.
Han slår henne för första gången.

Midsommar. Han dricker med vänner som blundar för allt, hon förbereder sig. Han kommer hem. Hon försöker läka, få honom snällt i säng.
Hon har sex mot sin vilja för första gången.

Samma natt. Han sover tungt, hon andas knappt. Drömmer om en liten röd soptunna, en frostig bänk. Han vaknar.
Hon slår tillbaks för första gången.

Text

När tiden spolas bakåt
ser vi allt som har gått snett
Varför grubbla över livet
vi gör det igen, gör det rätt

Finns det nån gud och
finns det nåt hopp
Det är frågor som letar svar
Kan jag lita på dig
och hur känner jag mig
När bara tomhet finns kvar

Hej.

Hej.


En liten flicka går runt och funderar sådär halv-högt för sig själv. När känslor ändras med ett andetag är det svårt att veta. En blick. En rörelse. Hur kan folk förstå? Hur kan folk förväntas hänga med?

Hänger du ens med själv?

Av att titta på folk lär man sig lite. Av att lyssna lär man sig lite till. Av att kommunicera, lär man sig allt. Därför funkar det inte när man inte kan prata om vissa saker. Vill prata, men inte får.

Vill, men får inte.

RSS 2.0